×

Log-in
Nog geen account? klik hier!


Wachtwoord vergeten? klik hier!

Ruiltips

  1. Zorg goed voor je plantenvrienden! Voor sommige planten kan een verhuizing best zwaar zijn. Wanneer ze blij en gelukkig zijn zullen ze bovendien eerder baby's krijgen en deze kun je vervolgens te ruil aanbieden!
  2. Reserveer een bepaald deel van je plantencollectie voor een eventuele ruil. Het andere deel, de permanente collectie, bestaat uit je lievelingetjes en deze zul je nooit willen ruilen. Dit voorkomt spijt achteraf!
  3. Sommige planten hoeven niet perse in een pot geruild te worden. Van veel planten kun je ook een stukje afknippen en deze te ruil aanbieden. Als er niet te lang tussen het afknippen en oppotten zit is dit helemaal oké!
  4. Denk na over wat je eventueel terug wilt krijgen voor je stekje. Heb je een bepaalde plant op het oog? Hoeveel zou je hiervoor over hebben?
  5. Wees niet te kieskeurig!! Vooral wanneer je veel stekt is het ook leuk om anderen hier gewoon mee blij te maken en er niet te veel voor terug te vragen. Laat je verassen!
  6. Zorg dat de plant makkelijk te verhuizen is. Wanneer je begint met stekken is het bijvoorbeeld handig om de kleintjes in plastic potjes te stoppen die je kunt missen.